Eljutott a városvezetéshez is

2022.11.17. 07:00

Súlyos állítások egy belső levélben a közterület-felügyeletről

Minden városházi képviselőnek, a polgármesternek és az alpolgármestereknek is postázták azt a levelet, amelyet a közterület-felügyelet egyik munkatársa írt arról, hogy milyen viszonyok uralkodnak a cégnél. Az előző vezetőt Péterffy Attila polgármester egy nyomozás miatt mentette fel. A belső ellenőrzési tervből viszont kivették a közterület-felügyelet munkáját.

Bóka Máté

Fotó: Dombóvári Tamás

 Nemcsak a lakások kiutalása körüli vesztegetési ügy, a polgármesteri hivatal és a Pécsi Ellátó Központ munkatársaival szembeni nyomozás, hanem a közterület-felügyeletnél zajló események is elérték a pécsi közgyűlést. A keddi ülésen egy, a közterület-felügyeletről szóló döntés előtt egy levelet postáztak minden résztvevőnek.

Tart a retorzióktól

A lapunk birtokába került, a városirányítók retorzióitól tartva anonimitást kérő bennfentes szerző arról írt, hogy több kollégájával együtt, amennyiben ez a vezetői felállás marad, tervezik a munkahely elhagyását, mert 

rengeteg változás történt az elmúlt időszakban, ami nem feltétlenül javították sem a munkahelyi morált, sem a törvényi helytállást

. Mint közölte, a polgármester augusztus végén egy állománygyűlés keretében mutatta be nekik a felmentett Märcz János után a „régi” új főnököt, Schranz Richárdot, ami a társaság nagy részét nem érte meglepetésként. Úgy fogalmazott, hogy nagyon sok mindent megígértek számukra, ám azokból nem lett semmi, és Märcz János lejáratásában néhány kollégája vett részt korábban, akik egyoldalúan tájékoztatták a városvezetőket. Arról is beszélt, hogy bizonyos személyek úgy kezelhettek adatokat, e-maileket, hogy szerinte még ki sem voltak nevezve, úgy érzékelte, hogy burkoltak a fenyegetőzések is, 

aki nem áll be a sorba – nekem felügyelőnek is mondták – annak nem kell itt dolgozni, és a hangulat olyan szinten rossz és elfogadhatatlan, hogy a „váltás” óta ketten önszántukból távoztak már

. Hozzátette azt is, hogy szerinte politikai kapcsolatukat kihasználva lettek egyes emberek középvezetők a vállalatnál.

Nem foglalkoztak vele

Ez utóbbi nem lenne példátlan, hiszen több cégnél is Péterffy Attiláék idején egészen középszintig kicserélték az állományt, ráadásul van, ahol igazgatósági tagnak még a Magyar Szocialista Párt egykori pécsi elnökét is kinevezték, máshol pedig felügyelőbizottsági posztot kapott a volt MSZP-s alpolgármester.

Csizmadia Péter, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője a közgyűlésen felhívta a figyelmet arra, hogy kikerült a belső ellenőrzési tervből a közterület-felügyelet vizsgálata, egyben meg is kérdezte a városvezetőket, hogy megkapták-e a fenti levelet.

A baloldaliak azonban a dokumentumról és az abban foglaltakról nem akartak nagyon tudomást venni, mondván az névtelen, holott köztudott, hogy egyébként rendszeresen névtelen írásokkal, közleményekkel operáltak eddig akkor, amikor valakivel szemben lejáratókampányt indítottak: így bántak el nem csak a jobboldali „ellenségeikkel”, de a DK-s alpolgármesterükkel, vagy éppen a momentumos bizottsági elnökükkel szintúgy.

Átalakította a rendszert

A közterület-felügyelet új vezetője, Schranz Richárd mindenesetre azt mondta, hogy egy teljesen új struktúrát alakítottak ki a hatékonyság növelése érdekében, igyekezett a munkaköröket, a feladatokat, a jogköröket jól lehatárolni, szerinte ugyanis nem volt ellenőrzés sem a cégen belül korábban. Visszahozta a délutános, délelőtti műszakot, és van éjszakás és hétvégés járőrpárjuk is, átszervezte az ügyfélszolgálatot, hogy gyorsabban tudjanak reagálni a beérkező jelzésekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!