Gyerekprogramok kísérik a gyertyagyújtásokat

2022.12.17. 19:39

Advent negyedik vasárnapján karácsonyi dallamokkal zárják a várakozás időszakát a kápolnában (képek)

Mozsgón évek óta hagyománnyá vált, hogy a falu központi területén felállított órási adventi koszorún gyújtják meg a hit, a remény, az öröm és a szeretet gyertyáját a közösséget összekovácsoló program keretén belül.

M. R.

Forrás: Mozsgói Önkormányzat

Advent minden vasárnapján forralt borral, teával, mézeskaláccsal, pogácsával várják a helyieket az ünnepre való hangolódás jegyében.

A tér minden évszaknak megfelelő díszbe öltözik, ez a karácsonyi időszakban sincs másképpen. Egyedi alkotások színesítik, melyek Tarlac Istvánné, a Mozsgóért Egyesület tagja tervezett és Deutsch Róbert készített el.

Forrás: Mozsgói Önkormányzat

 

– Idén minden alkalommal más-más meglepetést találtunk ki. Az érdeklődés nagyon nagy volt, még Szigetvárról és más településekről is jöttek látogatók

 – fogalmazott Puskásné Horváth Éva, kulturális szervező.

Forrás: Mozsgói Önkormányzat

– Az idei évben első alkalom a nosztalgiáról szólt, örömteli volt látni, milyen sokan összegyűltünk és rég nem látott ismerősökkel találkoztunk. Második alkalommal meglátogatott minket a Mikulás, akinek a gyermekek odaadhatták karácsonyi kívánságaikat. Harmadik alkalommal izgalmas csokoládévadászattal vártuk a gyerekeket a gyertyagyújtás során 

– számolt be az elmúlt vasárnapok programjáról a szervező. 

Az utolsó adventi vasárnapot koncerttel zárják. A gyertyagyújtás után a felújított kápolnában csendül fel a zene, a Kristály Quartett ad elő karácsonyi dallamokat. A kápolna már az elmúlt évek során is helyt adott az ünnepi műsoroknak, zenés programoknak.

Forrás: Mozsgói Önkormányzat

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!