Ünnepi hangulat

2022.12.23. 15:26

Feldíszített gőzmozdony pompázik a pécsi vasútállomásnál

Színes ünnepi programok, karácsonyi vásárok, vasúti kiállítások és kisvasúti utazások várják az idei téli szünidőben a látogatókat a fővárosban és országszerte egyaránt, közölte a MÁV. A baranyai programokat gyűjtöttük egy csokorba.

Zs. J.

Fotó: Györkő Zsombor

Pécs vasútállomásán egy ünnepi fényekkel kivilágított 375-ös sorozatú gőzmozdony látható, a város főtere pedig a karácsonyi időszakban installációkkal, fényfestéssel és hangulatos termelői- és kézműves vásárral kápráztatja el a látogatókat.

A vasút szerelmesei betekinthetnek a központi forgalomirányítás (KÖFI) mindennapjaiba a Szabadság utca 39. szám alatt. A KÖFI központ 2022. december 19. – 2023. január 8. közötti időszakban naponta 10.00 - 14.00 óra között látogatható előzetes regisztrációt követően. Az előzetes regisztrációt a +36/30-989-1360-as telefonszámon lehet megtenni a látogatás tervezett időpontja előtt minimum három nappal.

A Vasúttörténeti Kiállítóhely a szigetvári járásban található Szentlászlón, míg Palotabozsokon a Vasúti Múzeum előzetes egyeztetés után tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!