Gyermekbarát hely

2022.12.19. 21:57

Mesefigurákkal dekorálták ki a várótermet az OTP Bank Önkéntes Programjának keretében

Még inkább gyermekbaráttá vált a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikai Manuális Tanszék járóbetegnek kialakított váróterme.

Cz. E.

A gyermekkorban elszenvedett sérülések miatt az ügyeleti ellátásban vagy a sebészeti kontroll vizsgálatok során a várakozás hosszú percei olykor óráknak tűnhetnek, ami alatt a gyermek elunja magát. De a decemberben kidekorált falak segíthetnek az idő múlásának könnyebb elviselésére. A termet díszítő elemek és a kézzel készített egyedi játék és mesefigurák leköthetik a gyermekek figyelmét. A kicsik kedvencei, Sam, a tűzoltó és a Mancsőrjárat karakterei is felkerültek a falakra, ezzel színesebbé és vidámabbá téve a várakozás idejét.

Mindez az OTP Bank Önkéntes Programjának, az OTP Helyi Érték keretében valósult meg, amely kezdeményezés 2019-ben elnyerte az Év Önkéntes Programja elismerést. Akciójuk középpontjában a segítségnyújtás, az értékteremtés és a közösségépítés áll. Fontosnak tartják, hogy országos szinten közvetlenül, helyben történjen a reagálás az adott igényekre, és a helyi közösség bevonásával teremtsenek valódi értéket, illetve, hogy támogassák munkatársaik saját közösségükben végzett önkéntes tevékenységét. Ez így történt december 5-én is, az önkéntesek világnapján, amikor is az OTP Bank dolgozói és a PTE Gyermekgyógyászati Klinika Manuális Tanszék munkatársai közösen díszítették fel a gyermekek és szüleik számára kialakított várótermet. 

Mindemelett az önkéntes pályázat keretében elnyert képernyőn történik ezentúl a röntgenfelvételek bemutatása és a kezelési lehetőség ismertetése. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!