Átadták a tornatermet

2023.01.12. 16:01

Huszonöt éves álom valósult meg Geresdlakon

Zs. J.

Forrás: Google Maps

„Általános iskolánk két ütemben épült fel 1995-1997 között. A harmadik ütemben valósult volna meg a tornaterem. A tervek elkészültek, de sajnos a pályázatok nem nyertek”, emlékezett vissza a kezdetekre Schulteisz Balázs, a gereslkai tagintézmény-vezetője az iskola tornatermének átadóján csütörtök délután.

Huszonöt évet kellett várni arra, hogy a Magyar Falu Program keretében lehetőség legyen a iskola bővítésére, amely révén a régi tornaterem alapterületére egy teljesen új épületet építettek. A beruházásra 33 milliót nyert el az iskola, a munkálatok 2021 decemberében kezdődtek el. Tavaly az építőanyag drasztikusan megemelkedtek, és hogy a geresdlaki új tornaterem megépüljön, Ritter Imre a német nemzetiségi parlamenti képviselője közbenjárására, a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága 25 millió forintos támogatást nyújtott részükre, illetve a pécsi tankerület több, mint 5 millió forintos önerőt biztosított az építkezéshez.  

Édesapám volt az egyike, aki az új iskola építkezését az 1990-es évek közepén elkezdte, sajnos nem élhette meg, hogy az iskola elkészüljön 

– említette meg lapunknak Schulteisz Balázs, aki hozzátette, hogy az új tornateremben az iskolai foglalkozásokon felül lehetőséget szeretnének biztosítani a helyi lakosoknak is a sportolásra.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!