A békésebb januárért

2023.01.05. 10:18

Meditáció: a gyakorlat közben csak a most létezik

Kezdőknek szóló zen meditációra hív a Hatha jóga Pécs csapata január 5-én, fél 6-os kezdéssel.

Cz.E.

A kép illusztráció

Fotó: Pesti Tamás

A zen szó elmélyülést jelent. A szó évszázadokon keresztül formálódott, majd egy olyan bizonyos módszerként épült be a köztudatba, ami segítségével el tudunk mélyülni. Ezen technika során a levegővételre kell koncentrálni. A gyakorlat egy bizonyos testtartást felvéve, a légzés folyamatának figyeléséből áll. 

Az esemény előtt ajánlott megnézni a japán mester, Shodo Harada Roshi előadását, amelyben bemutatja a zen gyakorlás alapjait, a helyes testtartást és a helyes légcserét. Ezen alapok elsajátítása nagyon fontos. 

A Hatha jóga Pécs csapata javasolja a kényelmes nadrág viseletét, valamint a kezdés előtt érdemes tizenötperccel korábban érkezni. A foglalkozáson a rövid bevezető után 2x15 perc ülő meditáció veszi kezdetét 5 perc szünettel, aztán pedig az esetleges felmerülő kérdéseket tehetik fel a résztvevők.  

A meditáció ingyenes, de a hozzájárulást szívesen fogadják a bérleti díjhoz. És fontos, hogy aki először vesz részt a gyakorlaton, annak ezt előre kell jelezni a @onedropzenpecs Facebook oldalán privát üzenetben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!