Öt gyűjtőpontot alakítottak ki

2023.02.24. 12:30

A földrengés károsultjainak gyűjt adományokat a Pécsi Tudományegyetem

Cz. E.

Fotó: murat photographer

A Pécsi Tudományegyetem a társadalmi felelősségvállalás területén már számos esetben bizonyított. Elég csak arra gondolni, hogy a PTE hallgatói hagyományosan jól szerepelnek az Országos Felsőoktatási Véradóversenyen, emellett rendre segítenek a bajba jutottaknak, így például a 2013-as árvízhullám idején egy busznyi hallgató szerveződött össze néhány nap alatt, és építettek gátat, több száz méter hosszan. Ezen felül az egyetem külföldi hallgatói a nemzetközi est teljes bevételét hagyományosan jótékony célra fordítják. 

A felsőoktatási intézmény most újra szeretné felhívni az egyetemi polgárok – oktatók, dolgozók, jelenlegi és egykori hallgatók – figyelmét a segítségre. A PTE szeretné segíteni a törökországi és szíriai földrengés túlélőit, károsultjait. Az intézmény ezért csatlakozott a Török Köztársaság magyarországi nagykövetségének felhívásához.  

Öt gyűjtőpontot alakítottak ki, ahol nyitvatartási időben veszik át a felajánlásokat. Az adománypontokat a következő helyszíneken alakították ki: PTE EHÖK Központi Pályázati és Szolgáltató Iroda (7622 Pécs Vasvári P. u. 4.), PTE ÁOK HÖK Iroda (7624 Pécs, Szigeti út 12., 2. emelet, Főépület), PTE BTK Szenes Klub (7624 Pécs, Ifjúság útja 6.), PTE KPVK Pécsi HÖK Iroda (7633 Pécs, Szántó K. J. u. 1/B.), PTE MIK HÖK Szolgáltató Iroda (7624 Pécs, Boszorkány út 2. B014. iroda). 

A nagykövetség használt adománytárgyakat nem vesz át. Amire azonban a károsultaknak a legnagyobb szüksége van, takarók, plédek, téli sátrak, hálózsákok, ágyak, matracok, párnák, gyermekételek, konzervek, száraz tartós élelmiszerek, pelenkák, nedves törlőkendők, higiéniai termékek.  Tartós élelmiszerek esetén ügyelni kell arra, hogy sertéshúst NEM tartalmazó alapanyagokat vigyünk. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!