„Változtass most!”

2023.02.20. 15:04

Alkotópályázatot hirdetnek a víz világnapja alkalmából

Zs. K.

A kép illusztráció

Fotó: Rawpixel.com

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (DDVÍZIG), a Pécsi Akadémiai Bizottság Műszaki és Földtani Tudományok Szakbizottságának Vízgazdálkodási Munkabizottsága, valamint a Magyar Hidrológiai Társaság Baranya és Somogy Vármegyei Területi Szervezetei közösen alkotópályázatokat hirdetnek a víz világnapja alkalmából. 

Az idei víz világnapja a vizeinket és környezetünket fenyegető válság megoldásához szükséges változások felgyorsításáról szól. Mivel mindannyian függünk a víztől, ezért mindenkinek van tennivalója ebben a kritikus időszakban. Az idei évi feladat tehát ennek megfelelően a klímaváltozás témakör feldolgozása, a 2023-as év Víz Világnapi jelmondatához kötődően: „Változtass most!”.

 A felhívásra öt kategóriában lehet jelentkezni (rajzpályázat Baranya és Somogy vármegyei óvodás csoportok, általános iskolák alsós valamint felsős csoportjainak részére, fotópályázat Baranya és Somogy vármegye közép- és felsőfokú intézményeibe járó diákok részére, illetve szelfipályázat Baranya és Somogy vármegye valamennyi korosztálya részére). 

A pályázati felhívás és a hozzájáruló nyilatkozatok a DDVÍZIG honlapjáról tölthetők le. A pályázatokat a szervezők március 3. péntek 12 órai beérkezési határidővel várják postán, személyesen a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóságon (Pécs, Köztársaság tér 7.), vagy elektronikus úton-, e-mailben, a [email protected] címre. Az alkotásokra a DDVÍZIG facebook oldalán lehet március 10. és 15. között lehet majd szavazni, és a legsikeresebb pályaművek díjazásban részesülnek. A kiemelt pályaműveket ezen kívül a Drávától a Balatonig című negyedéves, regionális, online vízügyes kiadványban, valamint a www.ddvizig.hu oldalon és a DDVIZIG hivatalos Facebook-oldalán is bemutatják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában