Ezek már nem garázdálkodnak

2023.02.17. 14:20

Két vaddisznót terített le a Hosszúcser Vadászegylet

Zs. J.

A kép illusztráció

A  Magyarürögi úton található elhanyagolt kertekben megtelepedett vaddisznók miatt lakossági bejelentések érkeztek a hatóságokhoz, mert a vadak jelentős károkat okoztak a gyümölcsösökben.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság a lakossági kérésnek eleget téve január 1-je és június 30-a között a Hosszúcser Vadászegylet kérelme alapján belterületi vadászatot engedélyezett Pécsett, a Magyarürögi út 34. számú ingatlan területre.

– Február 16-án 23:20 órakor a Magyarürögi út 34. szám alatti ingatlan kertjében Tóth József vadásztársunk két vaddisznót ejtett el az ötből, ezzel csökkenteni tudtuk a Makár-tető körzetében lévő ingatlanok veszélyeztetettségét – közölte lapunkkal a Hosszúcser Vadászegylet.

A Hosszúcser Vadászegylet rendőrségi engedéllyel tovább folytatja Pécsett a Magyarürögi út 34. szám alatt, továbbá a Középdeindol-hegyhát dűlő 57. számú és a Nagydeindol u. 68. számú ingatlanokon vadkárelhárító vadászatot a belterületen élő vaddisznó állomány károsításának megakadályozása -csökkentése érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!