Az egyház történetébe kalauzolnak

2023.02.11. 14:20

Nyitott kurzusokat hirdetett a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola

W.K.

A kép illusztráció

Fotó: Matej Kastelic

Nyilvános, minden érdeklődő számára látogatható nyitott kurzusokat hirdet a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola a 2022/2023-as akadémiai év tavaszi szemeszterére. 

Hétfőnként 12-től 13.30-ig Tóra címmel dr. Lukács Ottilia tart előadásokat – a kurzus célja a Tóra vagy Pentateuchus könyveinek a bemutatása, irodalom-, hagyomány- és teológiatörténetének tanulmányozása, elmélyítése, továbbá betekintést nyújt egy komplex mű modern kutatástörténetébe, mely megalapozza a hallgatók későbbi tanulmányait az ószövetségi exegézis területén.

Szerdai napokon, szintén 12 órai kezdettel dr. Csonta István Egyháztörténelem jelenkor című előadásait hirdette meg az intézmény mindenki számára látogathatóként. Az ismertető szerint a tárgy célja megismertetni azokat az eseményeket, melyek az adott időszakban meghatározóak voltak a katolikus egyház történetében. 

Ugyancsak szerdánként 12 és 13.30 között Orova Csaba Keresztény lelkiség szemináriumán vehetnek részt az érdeklődők. – A kurzus célja, hogy Mariette Canévet vezérfonalába kapaszkodva, klasszikus és kortárs szövegek segítségével a résztvevők elmélyüljenek a lelki megkülönböztetés és döntés kérdéskörében, továbbá kapcsolódási pontokat találjanak hitéletük és teológiai tanulmányaik között – áll az ismertetőben. Keddi napokon 10 és 11.30 között pedig dr. Kovács Gusztáv Etika című kurzusa látogatható. Cél a hallgatók bevezetése az etika alapjaiba, az alapfogalmak elsajátítása, valamint az európai erkölcsfilozófiai hagyományok főbb paradigmáinak a megismertetése. 

– Az intézmény szeretettel várja azokat az érdeklődőket is, akik kurzusteljesítés nélkül csak szabadon látogatnák az órákat

 – a felhívás szerint. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!