Öt évre

2023.02.15. 14:20

Újra a világ élvonalba választották a Közgázt

Továbbra is úgy fogadja hallgatóit a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara, hogy Európa legrangosabb egyetemeinek egyikében kezdhetik meg tanulmányaikat.

Cz. E.

Ezt az egyik legismertebb nemzetközi gazdasági képzéseket minősítő szervezet, a European Foundation for Management Development (EFMD) által újabb öt évre odaítélt minősítésnek köszönheti az intézmény.
Már megszerezte ezt az elismerést 2020-ban – akkor csak három évre – az angol nyelvű gazdasági és menedzsment szakja miatt. Ezzel a kar a világ élvonalába került, és a legrangosabb európai gazdasági egyetemeken szerzett diplomákkal tette egyenértékűvé a pécsi közgazdász oklevelet.

Az egyetemnek most pedig újra helyt kellett állnia az akkreditációs folyamatban, amely során jól vette az akadályokat és a maximálisan adható öt évre nyerte el a minősítést.

Az újbóli odaítélés előtt a karnak több területen is bizonyítania kellett, amelyek a következők voltak: képzési struktúra; oktatás; oktatómunka; az épület infrastruktúrája; adminisztrációs feladatok ellátása; kommunikáció.

A nemzetközi gazdasági képzéseket minősítő szervezet értékelésében elismerően nyilatkozott a kar munkatársainak elhivatottságáról, a kar hírnevéről, a hazai vonatkozású pozíciójáról és versenyképességéről, a programon oktató kollégák szakértelméről, kiemelve az értékelési módszereket, a gyakorlatiasságot, a hallgatóknak nyújtott visszajelzési rendszert, valamint a nemzetköziesítésért tett lépéseket.

A 2023-ban elnyert elismerés révén a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara a következő években tovább építkezhet, újabb akkreditációs kihívásokból kerülhet ki győztesen, valamint a minősítéssel segítheti az egész egyetem stratégiai céljainak megvalósítását. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!