Táblát avattak az épületben

2023.03.17. 18:44

Díjjal ismerték el a pécsi orvosi kar új elméleti tömbjét - videó

Az Építőipari Nívódíj a hazai építőipar teljesítményének legmagasabb elismerésének számít, amit az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége és az Építéstudományi Egyesület alapított.

Cz. E.

Fotó: Csortos Szabolcs

A kitüntetéshez kapcsolódó pályázatot huszonkettedik alkalommal hirdette meg az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma. 

A középület-oktatás kategóriában az elismerést a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar (PTE ÁOK) új elméleti tömbje nyerte el. Az ezért kapott táblát március 17-én avatták fel a díjazott épületben.  

A PTE ÁOK új épületét 2021 szeptemberében adták át. A Modern Városok Program keretében Magyarország első egyetemének megbízásából egy új, 12 ezer négyzetméteres szárnnyal bővült a nagymúltú pécsi orvoskar főépülete. Az új rész a legmodernebb technológiai újításokat vonultatja fel, amely a korábbiaknál is magasabb szintű elméleti és gyakorlati oktatási környezetet biztosít a hallgatók, oktatók és kutatók számára.  

A Építőipari Nívódíj kihirdetésének indoklásában szerepel, hogy „az új elméleti épület kapcsolódik a régi elméleti tömbhöz, és kutatási, oktatási, közösségi helyiségek sokaságát foglalja magába. Az épület külső és belső építészeti megfogalmazása elegáns és praktikus, jól illeszkedik a funkciókhoz. Többféle feladatnak megfelel, esztétikailag kifogástalan. Megfelelő komfortélményt nyújt, különösen az előadók világítása, szellőzése, funkcióváltása, belsőépítészete kiemelkedően megoldott. Domboldali, elegáns környezetbe illő, kiemelkedő építészeti alkotás.” 

Az elismerésért járó táblát Bódis József, a PTE-f fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke, Miseta Attila, a PTE rektora, Nyitrai Miklós, a PTE ÁOK dékánja, Dormán József, a beruházást végző ZÁÉV Zrt. vezérigazgató-helyettese és Sillye Imre, a PTE Kancellária főmérnöke avatta fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!