Felajánlás

2023.03.16. 15:04

Petőfi szobrot avattak szerdán Máriakéménden

Zs. K.

Petőfi szobrot avattak a nemzeti ünnep napján Máriakéménden. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulójának alkalmából a község ünnepséget rendezett, melyen csak helyi gyerekek adtak műsort, őket pedig a szülők készítették fel az előadásra. 

Az önkormányzat által szervezett műsort követően a művelődési ház udvarán avatták fel a Petőfi-szobrot, melyet Bukovics István atya áldott meg, és Hargitai János, a térség országgyűlési képviselője is beszédet mondott. Fábiánné Mester Rita, Máriakéménd polgármestere elmondta, a szobor állítását egy helyi szobrász és restaurátornak, Deér Zoltánnak köszönheti a település, az ő felajánlása volt az emlékmű.

Az alkotó Deér Zoltán harminc éve szobrász, munkáival nem csak Baranya vármegye több településén találkozhatunk, hanem az ország számos pontján végzett már felújítási, illetve alkotómunkát. Tavaly ősszel például Kiskassán avattak általa készített keresztet. 

 

Címkék#Petőfi 200

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!