Együttműködési megállapodás

2023.04.29. 14:33

Arra bíztattak, hogy aki tenni akar a saját közösségéért, az lépjen be a polgárőrségbe

Formálisan is együttműködési megállapodást kötött a máriagyűdi részönkormányzat a Siklósi Polgárőr Egyesülettel.

zs. k.

– Részünkről az a célja a megállapodásnak, hogy itt, a máriagyűdi településrészen, a közterületeken a polgárőrök jelenléte fokozottabb legyen, amely közbiztonsági, közlekedési, vagyonvédelmi szempontból is fontos, de bizonyos katasztrófavédelmi esetekben is jól jön – mondta Schneider Péter Pál, a részönkormányzat elnöke.

Mint Fischer Zsolt, a Siklósi Polgárőr Egyesület elnöke fogalmazott: minden korban, minden társadalomnak, minden településnek nagyon fontos, hogy megszervezze a saját védelmi rendszerét.

– Természetesen a rendőrség ezt a feladatot ellátja, de sokan úgy gondoljuk, hogy jó lenne, ha ehhez egy kicsit hozzá tudnánk járulni a személyes jelenléttel, önkéntes feladatvállalással. Máriagyűd Siklós nagyon meghatározó része, és noha egy pár kilométert kell gyalogolni, mire ideér az ember, éppen ez a távolság az oka annak, hogy létjogosultsága van itt a polgárőrségnek, hiszen amikor gyermekeink későn jönnek haza, különórákra járnak, akkor nagyon fontos, hogy jelenlét legyen ezen a területen is 

– mondta az egyesület elnöke.
A fórumon Dr. Garamvári Gábor siklósi rendőrkapitány is ezt erősítette meg. Mint mondta, úgy szoktak a rendőrségen fogalmazni, hogy a polgárőrség a rendőrségnek majdhogynem az egyik szolgálati ága.

– A polgárőrség hatalmas segítség nekünk, rendőröknek, mert nélkülük jóval kevesebbek lennénk és jóval kevésbé tudnánk a közbiztonságot szolgáltatni – mondta, és ő is arra biztatta a jelenlévőket, hogy aki tud, és tenni akar a saját közösségéért, az lépjen be a polgárőrségbe.

Az együttműködési megállapodás aláírása után Bohár Ervin és Kirchner Tibor, a Siklósi Polgárőr Egyesület alelnökei válaszoltak a kérdésekre. A tavaly megalakult szervezetnek egyébként jelenleg 22 felnőtt, és 8 ifjú polgárőr tagja van. Utóbbiak száma hamarosan a siklósi gimnázium kadétképzős diákjaival bővül, de ezen túlmenően is várják a felnőtt és a 14 év feletti ifjú önkénteseket a szolgálatra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!