Sült a rétes

2023.04.19. 14:00

Felavatták a közösségi kemencét Drávaszabolcson

Zs. K.

Fotó: Kovács Ferenc

A hétvégén felavatták és átadták azt az új drávaszabolcsi közösségi kemencét, amely a falu központi részén, az Ifjúsági parkban készült el. A beruházásra a Drávaszabolcsi Falufejlesztő és Faluszépítő Egyesület nyert támogatást a Magyar Falu Program keretében.

Fotós: Kovács Ferenc

A kemence mellett sparhelt és bográcsozásra alkalmas főzőhely is épült, a megvalósításban társadalmi munkában a helyiek is segítséget nyújtottak. A felavatásán fellépett a Kikerics Néptáncegyüttes, és az egyesület tagjai sütöttek, többek között langallót és rétest. A közösségi kemencét nem csak az önkormányzat, vagy helyi szervezetek veszik majd igénybe a programjaikon, hanem bárki, tehát baráti társaságok, családok, turisták is tarthatják itt közös főzéseiket, sütögetéseiket.

Fotós: Kovacs Ferenc

A következő program a településen a Fontos Vagy Nekünk Egyesület által szervezett térségi gyereknap lesz május 20-án, azután pedig június 3-án immár harmadik évben rendezik meg az egyre népszerűbb Drávaszabolcsi Halászléfőző Fesztivált. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!