Sokan készülődnek

2023.04.05. 21:21

Fészekrablásra várják a gyerekeket Meződön

Zs. K.

Fotó: Bigc Studio

Több programot is szervez a település önkormányzata a gyerekeknek Húsvét alkalmából. Csütörtökön 17 órakor a faluházban tojásfestésre várják őket. Vasárnap 10 órától pedig a Húsvéti fészekrablás kezdeményezéshez csatlakozik a falu. E játék lényege, hogy a fészekrakók a kerítésük elé, jól látható helyen fészket építenek. Ez lehet kosár, doboz, vagy a hagyományos fűből készült húsvéti nyuszifészek. Az elkészült fészkeket a készítőik megtöltik apró ajándékokkal, édességgel.

Húsvét vasárnap (a hétfő a lányoké) a gyerekek szüleik kíséretében - mert ez most inkább a kisebbekről szól – megkeresik a fészkeket, és az abban található ajándékokból választanak egyet. Cserébe, amennyiben úgy gondolják a gyerkőcök, ott hagyhatnak például egy rajzot, vagy verset. A fészek felkereséséről készülhet fotó, amit a Facebook eseményhez (III. Fészekrablás Meződön) fel lehet tölteni. A gyerekeket térkép segíti majd abban, hogy nagyjából hol keressék a fészkeket. Meződön már harmadik évben rendezik meg a fészekrablást, és ezúttal is minden gyerkőcöt várnak a programra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!