Megújult a külterületi út

2023.04.14. 21:56

Hamarosan megkezdődhet az árokrendszer felújítása Harkányban

Fotó: Korosa Titanilla

A fürdővárosban két fejlesztési projekt is fontos szakaszához ért. A külterületi utak felújítása, azaz a Nagyhegy utca végétől a terehegyi temetőig tartó útszakasz aszfaltozása a véghajrájához ért, már használható. Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere elmondta, a több száz méter hosszan megújult úton van egy körülbelül 20 méteres rész, amelyet nem aszfaltoztak le, hanem sárrázó réteget kap majd. Ennek az az oka, hogy a fejlesztésre elnyert pályázati támogatást csak külterületi utak felújítására lehetett fordítani, ezen a szakaszon viszont egy körülbelül 20 méteres rész belterület.

A másik harkányi projekt, amelyben előrelépés történt, a csapadékvíz-elvezetési rendszer fejlesztését célzó beruházás. Az önkormányzat erre a célra két pályázat útján összesen egymilliárd forint támogatást nyert el. A kivitelező kiválasztására a közbeszerzési eljárásokat (mindkét pályázat esetén) lefolytatták, ám az egyik árajánlat nagyságrendileg 50 millió forinttal meghaladta a rendelkezésre álló pályázati forráskeretet. A harkányi önkormányzat keretráemelést igényelt az illetékes szerveknél, és a kérelmet a Baranya Vármegyei Önkormányzat támogatta. 

 

A városvezető elmondta, a munkálatokat augusztus 31-ig fogják a kivitelező cégek (hiszen két projekt megvalósítását két különböző cég nyerte el) befejezni. A munkálatok során mederkotrás és növényirtás, valamint mederburkolás, zárt rendszer kiépítése, átereszek és gépkocsibejárók kiépítése, felújítása valósul meg a gépállomási lakótelepen és iparterületen, Terehegyen, továbbá Harkány több pontján. Emellett 3,5 kilométeren megtisztítják a Lanka-csatorna medrét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!