Kertet és kerítést szeretnének

2023.04.18. 11:12

Madárbarát óvoda címre pályáznak a komlóiak

Wald K.

A kép illusztráció

„Madarat tolláról, óvodát udvaráról!” – ezzel a fantázianévvel indult és nyert támogatást idén a komlói Tompa Mihály utcai Óvoda a Beremendi Cementgyár Zöld Megoldás-pályázatán. Az intézmény célja, hogy elnyerjék a Madárbarát óvoda címet – az elnyert forrásból a komlói óvoda olyan kertet és oktatókerítést alakít ki, amelynek minden eleme egy-egy madarat mutat be az arra járóknak. 

A munkálatok a közelmúltban a meglévő kerítés bontásával meg is kezdődtek. A fejlesztés részeként az udvarba kerülő madársziluettek és az oktatósátor is a gyerekek tudásának elmélyítését segíti, és a tervek szerint egy nagy madárfészek is készül, ahol az óvodások a madárcsaládok bőrébe bújva játékosan tanulhatnak. Fontos elem még az esővízgyűjtő, ami az udvaron lévő növények öntözését segíti. 

A Duna-Dráva Cement Kft. Zöld Megoldás-pályázata keretében az ideiekkel együtt – a program 2009-es indulása óta – eddig összesen 65 projekt valósult meg mintegy 90 millió forintból. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!