Váratlan vendég érkezik

2023.04.15. 12:58

Pécsre jön David Pressman, az USA botránynagykövete

Pénteken a TEK és az amerikai követség emberei járták be azokat a helyszíneket, ahol hétfőn David Pressman, az USA - hazánkban provokációiról elhíresült - budapesti nagykövete megfordul majd Pécsett.

M.B. (forrás: Pécsi Újság.hu)

Mint ismert, Pressman a napokban azzal került a nemzetközi botránykrónikákba, hogy bensőséges szédervacsorán látta vendégül a korábban a magyarországi zsidó politikusok listázását követelő Gyöngyösi Márton Jobbik-elnököt. 

A követség hivatalos közleménye szerint a nagykövet nyilvános programjai a Pécsi Tudományegyetemen lesznek, ahol hétfőn délután elmegy a Nemzeti Virológiai Laboratóriumba, délután öt órától pedig „off the record háttérbeszélgetést" tart.

A nagykövet - a szélesebb nyilvánosság kizárása mellett - találkozik a baloldal pécsi képviselőivel, egy belvárosi étteremben ebédel, majd felkeres egy Soros Györgyhöz köthető helyi alapítványt is.

Utóbbiak kapcsán a TEK és a követség emberei pénteken helyszínbejárást tartottak a belvárosban, az események biztosításával összefüggő feladatokra való készülés jegyében.

Pressman látogatásáról szándékunk szerint részletesen beszámolunk hétfőn.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában