Meggyalázták a város jelképét

2023.04.18. 12:46

Vandálok rongálták meg Komlón a Bányász Emlékművet

Megrongálták ismeretlenek a hétvégén a város jelképének számító Bányász Emlékművet Komlón - színes festékkel különböző feliratokkal, ábrákkal csúfították el a város központjában található monumentális, a bánya vájatának faácsolatát szimbolizáló műemléket.

W. K.

Forrás: Ultras Komló hivatalos Facebook oldala

Mint azt Polics József, Komló polgármestere kiemelte, a Bányász Emlékmű azoknak is emléket állít, akik a bányászat során hősi halált haltak, a rongálás a komlóiakat mélységesen felháborította, az önkormányzat megtette az ügyben a rendőrségi feljelentést.  

 A műemlék rendbe tételére pedig a komlói ultrák indítottak kezdeményezést, hivatalos internetes közösségi oldalukon a következő felhívást tették közé: 

- Mélységesen felháborító és gyalázatos az, mikor valaki arra vetemedik, hogy megrongálja városunk legjelentősebb emlékművét! Nem csupán komlóiként, de felelősségteljes állampolgárként is elítélendő az ilyesfajta cselekedet. A Komlói Bányász Szurkolói Családja egyöntetű véleménye alapján, rövid megbeszélést követően, bérmentve elvállalta a Bányász Emlékmű megtisztítását, amelyről hivatalos engedélyt kaptunk a városgondnokságtól, Polics József polgármester úr közbenjárásával. A szervezés megkezdődött, a szükséges segédeszközök beszerzését követően közzétesszük az oda nem illő festékek eltávolításának és a Bányász Park megtisztításának időpontját - olvasható a bejegyzés. 

Várják a jelentkezőket, akik csatlakoznának a kezdeményezéshez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!