A mesefigura kiötlője

2023.05.31. 15:20

A Kockásfülű nyúl alkotójáról érkezik kiállítás Szentlőrincre

M. R.

Forrás: youtube

Június 15-től július 4-éig Marék Veronika vándorkiállítás érkezik a könyvtárba, ennek alkalmából a helyi szervezők Boribon, Kippkopp és a többiek címmel június 20-i határidővel rajzpályázatot hirdetnek óvodások és alsó tagozatos általános iskolások részére.

Az egyik legismertebb és sokak által szeretett gyermekkönyv szerző és illusztrátor, Marék Veronika alkotásain generációk cseperedtek fel, bájos rajzai és meséi mai napig szívmelengető történeteket és látványt ígér a kis olvasóknak és szüleiknek. Könyveit számos nyelvre lefordították, a világ tizenhat országában váltak ismertté.

A Móra Könyvkiadó gondozásában megjelent vándorkiállítás országszerte már többhelyütt bemutatkozott, a helyi tájoltatásról a Csorba Győző Könyvtár gondoskodik.

A Móra Könyvkiadó által szervezett vándorkiállítás országszerte már többhelyütt bemutatkozott. Az anyag válogatást mutat be a művész gazdag életművéből, beleértve olyan ismert meséket, mint a Kippkopp és családja, Laci és az oroszlán, a Kockásfülű nyúl, Boribon és Annipanni. A kiállítást a történetek főszereplőit ábrázoló játékok, tárgyak, bábok is színesítik.

A szentlőrinci könyvtárban június 15-étől ismét folytatódik a műveltségi kvízsorozat is, az Ez+Az a nagyvilágból, majd június 22-étől a rajzpályázatra beérkezett művekből várható kiállítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!