Vándorkiállítás

2023.05.10. 15:24

Sellyén is betérhetünk a Futrinka utcába

Újabb vándorkiállítás költözik a Sellye Városi Könyvtár és Muzeális Intézmény épületébe május 22-én.

Cz. E.

A tárlat középpontjában Bálint Ágnes József Attila-díjas magyar író áll, aki idén ünneplené 101. születésnapját. A szerző számos közkedvelt mesekönyvet és televíziós sorozatot írt. Az ő ötlete nyomán született meg az első bábmese a televízióban, a Futrinka utca, amelyet aztán a Mazsola követett, de a Frakk, a Kukori és Kodkoda, a Vízipók-csodapók, és még a Tévé Maci is az ő nevéhez köthető, hiszen ő írta az Esti mese szignálfilmjének eredeti forgatókönyvét, valamint a karaktert is ő álmodta meg. A kiállítás során az írónő életével, műveivel ismerkedhetnek meg kicsik és nagyok egyaránt. 

A tárlat csoportos megtekintéséhez előzetes bejelentkezés szükséges, amelyet telefonon vagy e-mailen tehetnek meg az érdeklődők.  

A kiállítás a Móra Könyvkiadó és a Csorba Győző Könyvtár jóvoltából tekinthető meg a sellyei intézményben, amely egészen június 1-ig tekinthető meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában