Újabb könyvbemutató

2023.05.08. 10:09

A kötet bemutat egy hazánktól sok tekintetben eltérő kultúrát, civilizációt

A Pécsi Tudományegyetem InternationalSeasons rendezvénysorozat keretében május 8-án, délután 5 órakor könyvbemutatóra és beszélgetésre kerül sor a Modernizációs stratégiák és kivételes állam Brazíliában (1955-1985) szerzőjével a Tudásközpontban.

CZ. E.

Fotó: AS

Magyarország számára fontos a világ három félperifériális régiójában – Latin-Amerikában, Dél-Európában és Kelet-Közép-Európában – végbement modernizációs folyamatok, modernizációs stratégiák és modernizációs alternatívák szisztematikus áttekintése.  

A kötet, ami egy monográfia a nemzetközi rendszer egyik kulcs országának számító Brazíliában az 1955 és 1985 között e téren szerzett tapasztalatok összegzésére vállalkozik. A könyv egy másfél évtizedes Magyarország, Brazília, Portugália és Spanyolország különböző intézeteiben, könyvtáraiban és egyetemein folytatott kutatómunka eredménye. De a kötet több mindenről is szól: a hazánktól sok tekintetben eltérő kultúrát, civilizációt képviselő ország intellektuális kalandokkal járó bemutatására is kísérletet tesz.  

A kötet írója Dr. Szilágyi István a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Pécsi tudományegyetem Földrajzi és Földtudományi Intézetének nyugalmazott egyetemi tanára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!