Utcabulit tartottak

2023.05.29. 19:20

Együtt töltötték a délutánt a szomszédok a Szentgyörgyváry családnál

Zs. K.

Közösségépítő, közösségerősítő céllal rendezett szomszédoló utcabulit Szentgyörgyváry Péter a pécsi otthonában. A Vivat Bacchus énekegyüttes alapítója, a pécsi Vasutas Művelődési Ház igazgatója – illetve siklósi várkapitány – fontosnak tartja, hogy az egymáshoz közel élők ismerjék meg egymást és egy erős közösséget alkossanak. Tavaly ősszel a Blaha Lujza utcában már tartott egy hasonló szomszédoló programot, hogy felhívja a figyelmet az egymásra való odafigyelésre, most pedig Pünkösd hétfőn a saját utcájában, a saját udvarába hívta meg a Szántó László utca lakóit.

 

 Az összejövetelre Szentgyörgyváry Péter és családja nagy örömére csaknem 50 felnőtt és 30 gyerek jött el. Míg a felnőttek jót beszélgettek, a gyerekek az udvarban felállított ugrálóvár, ping pong, játékjárművek és sok más játék közül válogathattak, ezen kívül nyuszit, csirkét, és kecskét simogathattak, és a házigazda jóvoltából popcorn, vattacukor és sok finom frissítő is biztosította a szórakozásukat. A résztvevőket emellett bográcsos ételekkel kínálták, melyeket a szomszéd Zámbó család készített.

 

A szomszédoló programokból talán hagyomány is lesz, hiszen júniusban újra a Blaha Lujza utcában tartanak majd összejövetelt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában