Tegyünk érte együtt!

2023.05.08. 13:39

Legyen az év minden napja a toleráns, udvarias és biztonságos közlekedés napja

A környezettudatos, egymásra odafigyelő, partnerségen alapuló, biztonságos közlekedésre hívja fel a figyelmet a Közlekedési Kultúra Napja, amelynek országos és helyi programjai ebben az évben is a közlekedési ágazat összefogásával valósulnak meg.

Forrás: Tüke busz Zrt.

Fotó: Jacob Lund

Az idei pécsi esemény előkészítését már korábban megkezdték a szervezők: a Közlekedési Kultúra Napját a Közlekedéstudományi Egyesület Baranya Megyei Területi Szervezete a Tüke Busz Zrt.-vel, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság Baranya Megyei Baleset-megelőzési Bizottságával, a MÁV Zrt.-vel, a MÁV-START Zrt.-vel és a Magyar Autóklubbal együtt 2023. május 11-én rendezi. A programoknak - a tavalyi évhez hasonlóan - ezúttal is a pécsi vasútállomás lesz a házigazdája - olvasható a Tüke Busz Zrt. közleményében.

A szervezők szerint a közlekedésben résztvevők együttműködése, egymásra figyelése, szabálykövető magatartása nemcsak a május közepére szerveződő program kapcsán érdemel figyelmet. Fontos, hogy az év minden napja a biztonságos, környezettudatos közlekedési formák, illetve az egymásra való odafigyelés napja legyen. Ehhez viszont szemléletformálásra, a szabályok betartatására, egymás kölcsönös segítésére van szükség függetlenül attól, hogy mely korosztályhoz tartozunk vagy éppen milyen közlekedési módot használunk.

A pécsi programok között KRESZ-teszt, „részeg-szemüveg” verseny, filmvetítés, vasúti fénysorompó jelző bemutatása és több érdekes, játékos foglalkozás színesíti a rendezvényt. A vasút iránt érdeklődők többek között megismerhetik a Pécs-Dombóvár vasútvonal központi forgalomirányító rendszerét, bemutatkoznak a felújított IC és az IC+ kocsik. A Tüke Busz Zrt. „Keressük Krisztiánt és Alexandrát” vaktérképes játéka különleges és érdekes elnevezésű pécsi megállóhelyekre kalauzol. Mindezek mellett szerencsekerék, óriáskocka kirakó, színezők, szókereső, és a Magyar Autóklub bemutatkozása várja a közlekedés iránt érdeklődőket.

A szervezők május 11-én 10:00-14:00 között mindenkit várnak a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából a pécsi vasútállomásra (Pécs, Indóház tér 1.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!