Online Számla rendszer

2023.05.18. 13:20

További felkészülési időt adtak az új ERROR-üzenetre

bama.hu (forrás: NAV)

A kép illusztráció

Fotó: Gorodenkoff

Az Online Számla rendszer új, blokkoló ERROR-üzenetét („INVALID_LINE_OPERATION”) a NAV a korábban tervezett 2023. május 15. helyett szeptember 18-án élesíti. Ettől az időponttól a nem megfelelő adatszolgáltatás már nem lesz sikeres a rendszerben, ezért mielőbb gondoskodni kell az elvárt adatszolgáltatás kialakításáról - adta hírül Barlai Krisztina Katalin, Nemzeti Adó- és Vámhivatal Baranya Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága Igazgatási és Humánpolitikai Osztályának kommunikációs referense.

A NAV a halasztásról a fejlesztői visszajelzések értékelése, és a beérkezett online számlaadat-szolgáltatások elemzése alapján döntött. Mivel az új validáció az eÁFA-rendszer megfelelő működéséhez is szükséges, az élesítés tovább nem halasztható.

Az új ERROR-üzenet, amely az adatszolgáltatások egységesítését és az adattisztaság növelését célozza, 2023. február 9. óta már tesztelhető. A tervezett változásról az adózók és a számlázóprogramok fejlesztői több forrásból is tájékozódhattak.

Az Online Számla rendszer módosított, aktuális interfészspecifikációja elérhető magyar és angol nyelven az Online Számla tesztrendszerének felületén

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!