Önerő is kellett

2023.06.24. 18:50

Egymás után újulnak meg az utak Szászváron

Wald Kata

Fotó: Studio Peace

 Elkészült a Diófa és a vásártéri pincesor kereszteződésében az útburkolat javítása – adta hírül internetes közösségi oldalán Vidák Krisztina, Szászvár polgármestere. – A felújítás pályázati forrásból valósult meg, amelyhez az önkormányzatnak tíz százalék önerőt kellett biztosítania.
 

– A pár évvel ezelőtti villám­árvíz okozta problémákat orvosolták ezzel a beruházással – a vis maior pályázati konstrukció azonban új burkolat kialakítását nem tette lehetővé, csak a meglévő helyreállítását 

– részletezte a polgármester. A víz által elmosott zúzott kő pótlása helyett ezúttal az önkormányzat a maradandóbb, mart aszfaltos megoldást választotta.
A nyár folyamán az Ady Endre utca kiszélesítése és felújítása is a tervek között szerepel: a fejlesztésre közel 60 millió forint támogatást nyert TOP Plusz pályázaton a település. A projekt célja, az utoljára több mint tíz évvel ezelőtt felújított szakaszon megfelelő útburkolat és padka kialakítása, az út szélességének növelése háromról négy méterre, valamint a közlekedés biztonsága érdekében két forgalomlassító fekvőrendőrt is telepítenek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!