Elképesztő állapotok

2023.06.21. 20:00

Milliárdokért halmoznak fel romokat Péterffyék – videó és galéria

A vásárcsarnok még nem, a Mandulás kemping és az Áper-laktanya már régóta romokban hever. A három ingatlan közül a kempinget és laktanya egy részét most szerezték meg, a régi vásárcsarnok pedig elindult a pusztulás útján.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Laufer László

Milliárdokat költött és várhatóan még milliárdokat költ arra a baloldali pécsi önkormányzat, hogy romokat szerezzen meg. Az Áper-laktanya harmadát egymilliárdért vette Péterffy Attila pécsi polgármester önkormányzat miután a baloldali elődei, a szocialista önkormányzat másfél évtizede egy baloldali pénzügyi körnek passzolta el egy ingatlancsomag részeként, s amely aztán semmit nem kezdett az akkor még elviselhető állapotban lévő ingatlanegyüttessel. Arra készülnek, hogy akár az egész lerobbant épületegyüttest megvásárolják, a bontási és a kármentesítési költségek pedig több milliárdra rúghatnak. 

A Mandulás kemping története szinte kísértetiesen hasonló, annyiban más, hogy azt nem a pécsi, hanem a szocialista baranyai önkormányzat adta el szintén egy ingatlancsomag részeként szintén szocialista köröknek másfél évtizede, sőt egyesek szerint a "vevők" valójában ugyanazon pénzemberek voltak itt is, ott is. A kempinggel aztán éppúgy nem csináltak semmit,  mint a laktanyával, de végül a szocialistákkal szövetkező Péterffynél elérték, hogy a város milliárdos értékben vegye azt meg részben a Bőrklinikáért cserében. A csere miatt már nyomoznak, a romok eltakarításának költségterhei miatt pedig újabb feljelenté született. 

Az újabb szocialista bizniszfalat a régi vásárcsarnok lehet, amelynek irodaházzá való átalakítására ugyan nyert az előző jobboldali önkormányzat forrást, 800 millió forintot, de ezt a projektet annyira nem akaródzott megvalósítani a szocialistákkal szövetkező pécsi önkormányzat, ezért aztán lefújták a projektet. Inkább azt az ötletet dobták be, hogy magáncég bevonásával hotelt alakítanak ki benne. Mindenesetre egyelőre még a magánbefektetőről sincs újabb hír, az épület viszont pusztul, környezete pedig egyszerűen gusztustalan, fertőzésveszélyes az emberi és állati ürülékek miatt, miután sem őrzéséről, sem tisztán tartásáról nem gondoskodik a város. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!