Mesélnek is

2023.07.09. 08:40

Az univerzum szerelmeseit várják a Planetáriumba

Július 9-én, délelőtt 11 órakor a Zsolnay Negyedben található Planetáriumba várják az 5-8 éves korosztályt, hogy meséljenek nekik a csillagokról.

Czeczon Enikő

Fotó: Bujdos Tibor

Az előadás keretében kérdés-felelet formában vezeti rá az előadó a kicsiket az általuk tapasztaltak alapján az égbolt olykor örök rejtélynek tűnő jelenségeivel, látványával kapcsolatos ismeretekre, magyarázatokra. Mindezek mellett a gyerekek megismerkednek a fényjelenségekkel, az égbolt, a szivárvány és a csillagok színeivel is. És még további kaland is vár rájuk, hiszen a legfontosabb csillagképeket is bemutatják nekik, de mindezt úgy, hogy róluk szóló meséket, mondákat fűznek hozzájuk. Az égitestek mellett sem mennek el szó nélkül, amelyek közül nagy hangsúlyt fektetnek a Napra és a Holdra, a két legismertebb és legfontosabb égitestre.  

Az elődás nagyobb óvodásoknak ajánlott ötéves kor felett. Az eseményen való részvétel jegyvásárláshoz kötött. További információt az alábbi linken olvashatnak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!