Végre!

2023.07.01. 16:20

Hétfőtől ismét irtják a vérszívókat Pécsett

Az országos szúnyoggyérítési program keretében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság földi-kémiai szúnyoggyérítést fog végeztetni Pécs város területén július 3-án (hétfőn) és július 4-én (kedden). Tartaléknapok: július 4. és július 5. – írja közleményében a Biokom NKft.

Bama.hu

Fotó: Nagy Gábor

 A kezelés az alábbi településrészeket fogja érinteni:

  1.    Patacs
  2.    Rácváros
  3.    Kovácstelep
  4.    Ürög
  5.    Deindol
  6.    Mecsekoldal
  7.    Rigóder
  8.    Pécsbánya
  9.    Diós
  10.   Meszes
  11.    Szabolcsfalu
  12.    Újhegy
  13.    Gyárváros
  14.    Jankovich-telep
  15.    Üszög
  16.    Somogy
  17.    Vasas
  18.    Hird
  19.    Régi Kertváros
  20.    Nagyárpád
  21.    Postavölgy
  22.    Málom

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. A permetezés melegködös eljárással fog történni, ami zajjal és rövid ideig megmaradó sűrű füsttel jár.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!