Végre!

2023.07.01. 16:20

Hétfőtől ismét irtják a vérszívókat Pécsett

Az országos szúnyoggyérítési program keretében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság földi-kémiai szúnyoggyérítést fog végeztetni Pécs város területén július 3-án (hétfőn) és július 4-én (kedden). Tartaléknapok: július 4. és július 5. – írja közleményében a Biokom NKft.

Bama.hu

Fotó: Nagy Gábor

 A kezelés az alábbi településrészeket fogja érinteni:

 1.    Patacs
 2.    Rácváros
 3.    Kovácstelep
 4.    Ürög
 5.    Deindol
 6.    Mecsekoldal
 7.    Rigóder
 8.    Pécsbánya
 9.    Diós
 10.   Meszes
 11.    Szabolcsfalu
 12.    Újhegy
 13.    Gyárváros
 14.    Jankovich-telep
 15.    Üszög
 16.    Somogy
 17.    Vasas
 18.    Hird
 19.    Régi Kertváros
 20.    Nagyárpád
 21.    Postavölgy
 22.    Málom

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. A permetezés melegködös eljárással fog történni, ami zajjal és rövid ideig megmaradó sűrű füsttel jár.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában