Napidíjat vezettek be

2023.07.26. 19:36

Megelégelték az utcán tárolt üzemképtelen járműveket Bürüsön

A településkép védelme még a legkisebb falvakban is kiemelten fontos. A 70 lakosú Bürüsön a képviselő-testület júliusban önkormányzati rendeletet hozott az utcán tárolt üzemképtelen járművek, illetve a parkoló munkagépek közterület használati engedélyére és közterület használati díjára vonatkozóan.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A kép illusztráció

Fotó: Bujdos Tibor

Kozma István, a község polgármestere elmondta, gyakran fordult elő, hogy egy ingatlanhoz tartozóan akár húsz járművet is tároltak a közterületen, ami nehezítette a közlekedést, a szántóföldekre való kijutást, és egyébként rombolta a településképet is. 

A rendelet értelmében közterület használati engedély szükséges a rendszámmal nem rendelkező, és a rendszámmal rendelkező járművek (teherautó, vontató, pótkocsi, stb.) egy napnál tovább történő közterületi tárolására. A közterület használati díj naponta járművenként 1500 forint. Az önkormányzat azt szeretné elérni a rendelettel, hogy ezek a járművek lehetőség szerint inkább a cégek, vállalkozások telephelyén álljanak, és ne a faluképet rontsák, vagy a közlekedést nehezítsék. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!