Ennek sokan fognak örülni

2023.07.31. 16:20

Megmenekült a Vendel-napi búcsú Magyarlukafán

Július elején adtunk hírt arról, hogy Magyarlukafa önkormányzata közzétette a hírt, miszerint a népszerű Vendel-napi búcsút nem áll módukban megrendezni a jövőben.

Mohay Réka

A közkedvelt esemény elvesztésének lehetősége azonban sokak számára okozott szomorúságot, s többen fel is ajánlották a segítségüket a település vezetőségének, akik ezek fényében eldöntötték: a közösségi összefogásnak hála, megrendezik a népszerű eseményt – ezúttal harminchetedik alkalommal, 2023 október 22-én.

A fő problémát, amint Gregorics Csabáné polgármester lapunknak elmondta, a nagyszabású rendezvény lebonyolításához szükséges emberi erőforrás hiánya jelentette. 

– Többen felajánlották a segítségüket, megkeresett a szigetvári Csillagvirág Egyesület és a Somogyhárságyi Nyugdíjasklub is. Magánszemélyektől is kaptunk anyagi felajánlásokat. Úgy látszik a közösségi összefogás csodákra képes, így megszületett a döntés, hogy folytatjuk ezt az értékes hagyományt, hogy színvonalas programot tudjunk kínálni a családoknak, ezúttal is ingyenesen – mondta Gregorics Csabáné.

A búcsún a fellépő táncegyüttesek, zenekarok mellett fontos attrakciót jelentenek a színvonalas kézművesek standjai. A kirakodóvásáron való részvételre már jelentkezhetnek a kézművesek, majd a szervezők választják ki közülük azokat, akik bemutatkozhatnak az októberi rendezvényen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!