Elismerés

2023.07.02. 16:20

Nyolc plébániai alkalmazottat jutalmazott a Pécsi Egyházmegye

A Pécsi Egyházmegye főtemploma, a Szent Péter- és Szent Pál székesegyház búcsúünnepén hálaadó ünnepi szentmisét mutatott be Felföldi László pécsi megyéspüspök.

Zsigmond József

Forrás: pécsi egyházmegye

A liturgia zárásaként a közösségért végzett szolgálatot elismerő egyházmegyei kitüntetést adták át nyolc plébániai munkatársnak. A Pécsi Egyházmegye beszámolója szerint a díjat minden évben plébánosi felterjesztésre a Pécsi Egyházmegye megyéspüspöke hagyja jóvá.

Díjazottak a következők:

Debreceni István, aki szolgálatát Pavlekovics Ferenc atya mellett a kertvárosi Szent Erzsébet-plébánián kezdte, később a Szent Ferenc-plébánia közösségének életébe kapcsolódott be, ahol jelenleg buzgón végzi sekrestyési feladatait. Farkasné Spiegl Anikó, akinek díját akadályoztatása miatt Iváncsits Tamás vette át. Farkasné Spiegek Anikó nyolc éve végzi a Bólyi Plébánia gazdasági tevékenységéhez tartozó feladatokat. Makai Zsuzsanna a hitét bátran megélő, csendes és alázatos természetű, immáron nyugdíjas plébániai irodai munkatárs. Jelenleg a Mohácsi plébánia Karitász csoportjának legidősebb tagja. Oberling Antalné Bakóca településnek és egyházközségének ismert és elismert tagja és néhai Ács Béla, akinek díját özvegye, Ács Béláné vette át, a Plébániai Tanácsosok Testületének alelnökeként sokat fáradozott Pellérdért. Díjat kaptak még: Pálfi Józsefné (Nagydorogi Plébánia), Horváth Istvánné és Czimber Margit (Dombóvári Plébánia).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!