Új szintér

2023.08.09. 15:00

A tornácos házat varázsolják újjá Mánfán

Új közösségi színtérrel gazdagodik a település - megkezdődött az önkormányzat által tavaly megvásárolt tornácos ház felújítása.

Wald Kata

Fotó: Romolo Tavani

Az autentikus, nagyjából ötven négyzetméteres parasztházat azzal a céllal vette meg a település, hogy ott, a renoválást követően civil szervezetek, az önkormányzat, a lakosság különböző programokat szervezzen. A nyári napközinek is ez az épület ad majd otthont a jövőben, de kézműves vásárok rendezésében is gondolkodnak, illetve baráti társaságok is tarthatnak majd itt összejöveteleket. 

Mint Takács Zsolt, Mánfa polgármestere fogalmazott, eddig az önkormányzat hivatalának épületében szervezték a közösségi programokat, ezeknek a jövőben a nagy, füves udvarral rendelkező parasztház adhat majd helyet, ahol minden adott lesz a kulturált kikapcsolódáshoz.
A mintegy 3,5 millió forintból megvalósuló felújítás során a víz- és szennyvízhálózat kiépítésére is sor kerül, vizesblokkot is kialakítanak az épületben. A cél, hogy még az idén birtokba vehessék a mánfaiak a megújult tornácos házat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!