Bennfentesek?

2023.08.07. 07:00

Az olcsó balatoni szállás, amiről Pécsen kevesen tudnak

A baranyai vármegyeszékhelynek három gyermektábora van, ám az egyik balatonfenyvesi nyitva áll a turisztikai forgalom előtt is. Minderről azonban nem sokan tudnak, pedig információink szerint kaposvári gyerekek is szálltak már meg benne. Közben a másoktól hétvégi túlmunkát követelő igazgató egy egyszerű, hétvégén küldött email-re sem volt hajlandó válaszolni.

Bóka Máté Ciprián

Az egész vakációt kitöltő családi nyaralást nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak, általában a gyerekek nyári programja, táboroztatása is komoly fejtörést okoz a családnak. A pécsiek elvileg nincsenek rossz helyzetben, mert a gyerektáborokat kezelő Pécsi Kulturális Központ honlapja szerint I-es, II-es és III-as jelzésű gyerektáborral is rendelkeznek. Csakhogy Balatonfenyvesen, a Mészáros Lázár utcában található II-es számú már nem kifejezetten iskolai gyermektáborként funkcionál, pécsi gyerekek szervezett sulis keretek között inkább másik szállásokat választhatnak. 

Lapunk onnan értesült arról, hogy ebben a fenyvesi szálláshelyen mások is megszállhatnak, hogy egy közeli strandon beszélgetésbe keveredett egy ott szállást kapó családapával, aki gyermekével együtt mindössze 4500 forintot fizetett egy éjszakáért. Ezt az összeget a Pécsi Kulturális Központ táborában tartózkodó illetékes munkatársa is megerősítette, ami alapján tehát egy négytagú családnak 9 000 forintból kijön egy napra a szállásdíj, ezért közös fürdővel emeletes ággyal rendelkező szobát kaphatnak. Lehetőségről úgy tűnik, hogy Kaposváron is tudtak, hiszen információink szerint júliusban például a somogyi vármegyeszékhelyről is érkeztek gyerekek a pécsi táborba.

A Pécsi Kulturális Központ honlapján ugyan megtalálható némi keresés után a tábor, de az árakat nem tüntették fel, illetve a netes foglaltsági táblázat sem használható, így valójában egyetlen személy telefonos bemondásán múlhat az, hogy valaki mehet vagy sem a pécsi táborba, ezt kontrollálni egy magánszemélynek képtelenség. Ugyanakkor bizonyára lennének olyan városlakók, diákok, akik igénybe vennék ezt a kedvező lehetőséget.

Nem dolgozott hétvégén, kitehették a szűrét!

A Pécsi Kulturális Központ működésével kapcsolatos hír, hogy távozott – vélhetően nyomásra – az  a HR-s ügyintéző, akitől a három hetes nyári szabadságát töltő igazgató, Pavlovics Attila egy, a Péterffy Attila baloldali polgármesternek készített jelentése szerint hétvégi munkát és túlórát várt volna el, amire aztán – jogaival élve – nemet mondott. Mindezt cinikusan közölte az MSZP-DK-s városvezetőnel Pavlovics, aki már a jelentésében meglebegtette a HR-s távozását. Most az MSZP-DK-s igényeket kiszolgáló városi propagandaoldalon keresik az utódját. 

Mint ismert, Pavlovicsék nem fizették a táboroztató tanárok bérét időben, és még szerződésekkel sem rendelkeztek többen, miután az ügy sajtónyilvánosságot kapott, az igazgató a felelősséget másra terelte, egy beosztottat állított pellengére, miközben saját magát és helyettesét nem kárhoztatta.  

Egyelőre nem tudni, hogy a tanárok bérét kifizették-e, mert a másoktól hétvégi munkát elváró igazgató egy egyszerű emailre nem volt hajlandó válaszolni hétvégén, amiben egyébként a HR-ügyintézővel és a fenyvesi táborral kapcsolatos kérdéseink is szerepeltek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!