Mizéria

2023.08.01. 11:00

Túlmunkát várt volna el a beosztottól a Pécsi Kulturális Központ szabadságon lévő igazgatója

A pécsi önkormányzat a gyerekek táboroztatásáért felelős pedagógusainak fizetése körüli mizéria már politikai hullámokat is vet, miután a városvezetés cége a közösségi oldalán támadta meg a jobboldali képviselőt. Barkóczi Csaba ugyanakkor a tanárok fizetéseit kérte csak számon a Pécsi Kulturális Központ igazgatóján.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Bencsik Ádám

Nagyon úgy tűnik, hogy a szocialista-DK-s városvezetés cenzúraosztálya, az MSZP-sek házi propagandája is bekapcsolódott abba az ügybe, amit Barkóczi Csaba, a nemzeti oldal képviselője karolt fel. Barkóczi ugyanis a hozzá eljutott információk alapján az önkormányzati cég, a Pécsi Kulturális Központ vezetőjének, Pavlovics Attilának, valamint a jelenlegi pécsi polgármesternek is felhívta a figyelmét arra, hogy a táboroztató tanároknak a bérét ki kell fizetni a időben és megfelelő módon. A jobboldali politikus szerint ugyanis a táboroztató tanárok szerződéseit nem is rendezték, fizetésükkel is késtek. 

Mint mondta, Péterffy Attila polgármester korábban az összes pedagógus tüntetésen ott díszelgett, és mutatta, hogy mennyire szolidáris a tanárokkal, ehhez képest az önkormányzathoz tartozó Pécsi Kulturális Központnál a tanároknak járó jogos juttatásokat sem fizetik ki időre. 

A központ igazgatója, Pavlovics Attila a múlt héten megígérte, hogy "némi csúszással, de hétvégéig megkapják a bérüket a tanárok", de portálunk információi szerint ez nem történt meg. A baloldali önkormányzat által kinevezett igazgató korábban azzal védekezett, hogy nagyon sok szerződést kellett megkötniük. 

A felelősséget ugyanakkor egy beosztottra hárította, miközben ő – bár tudott az intézmény súlyos leterheltségről – szabadságra ment három hétre. Egy belső, a polgármesternek küldött, vélhetően őszinte feljegyzésben pedig az igazgató még arról is beszélt, hogy az ügyben a saját maga helyett felelősségre vont beosztottól hétvégi munkát és túlmunkát is kért, amit a dolgozó visszautasított. A szabadságról visszatért igazgató Péterffyvel az alkalmazott válaszát is közölte cinikusan, amely így szólt: "fizikálisan nem tudok többet dolgozni".

Pavlovics aztán saját, illetve a „kulturális" központ közösségi oldalán válaszolt még Barkóczinak, amelyet azonban Barkóczi szerint a baloldali városháza MSZP-s propagandistája, Barabás Béla sajtótanácsadó fogalmazhatott meg. Pavlovics az újabb, ezúttal már a nyilvánosságnak szánt levelében már úgy fogalmaz, hogy "napi túlmunkával és hétvégi munkával igyekeztek megoldani a felmerült nehézségeket", csakhogy 2019-ben éppen Péterffy Attila volt az, aki papíron megtiltotta a túlóratörvényt a választás után. Igaz, később a szélesebb nyilvánosságot kerülendő egy salátaelőterjesztésben ezt mégiscsak engedélyezte. 

Barkóczi szerint azzal, hogy az amúgy is túlterhelt beosztottjai mögé próbál bújni az igazgató nem más, mint "a felelősség elkenése, gyáva dolog". Hozzátette: érhető, hogy  "helyettesét, aki pedig a távollétében felelne a gördülékeny ügyintézésért, nem hibáztathatja, mivel a DK pécsi politikusaihoz kötődő kapcsolatai révén mindenki felett áll az intézményben, kvázi érinthetetlen".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!