Kuriózum

2023.08.06. 21:00

Nem mindennapi fészkelés a vörös vércséktől

A vércsék érdekes fészkeléséről már többször is beszámolt a MME Baranya Megyei Csoportja, de a legutóbbi eset minden tekintetben kuriózumnak számít – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott hírlevélben.

Bama.hu

Forrás: MME Baranya Megyei Csoportja

Fotó: Kovács Gábor

A hónap végén a Magyar Telekom pécsi szervizközpontjának munkatársai keresték meg az egyesületet madárfiókák elhelyezésével kapcsolatban. A monyoródi mobil bázisállomás karbantartása közben ugyanis vércsefiókákat találtak. A szülőmadarak a bázisállomás mikrohullámú antennájában vertek tanyát kb. 35 méter magasságban. Az antenna ponyvája korábban megsérült, ezért nyílt lehetőség a vércsék fészkelésére, amit azok nyomban ki is használtak.

A szervizközpont egyik munkatársának elmondása szerint a fiókák mentése nem számított rutinfeladatnak (ez volt az első ilyen esetük), de szerencsére zökkenőmentesen meg tudták oldani a problémát és az antenna kijavítását. A fiókákat Szigetvárra szállították, ahol felnevelésükről gondoskodni fognak. A Telekom dolgozóinak ez úton is köszönetet mond az MME Baranya Megyei Csoportja a mentéshez nyújtott segítségért.

A kijavított antenna
Fotó: Kovács Gábor / Forrás: MME Baranya Megyei Csoportja

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!