Befogadták

2023.07.09. 19:15

Nevelőszülőkhöz került a fészkéből kizuhanó vörös vércse

Bejelentés érkezett egy dél-dunántúli vasútállomásról, hogy egy vörös vércse fióka kiesett a fészekből. A Duna Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának tagja a helyszínre érkezve meglepve tapasztalta, hogy a pelyhes fióka a muskátlik közül kukucskál rá – olvasható a Duna Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevelében.

Bama.hu

Fotó: Glacz Róbert

„A vasúti dolgozók elmondása alapján a kismadár már több napja ott volt. A madárszülők naponta többször is etették, gondozták, pedig a fióka a
bejárati ajtótól mindössze másfél méterre volt. Munkatársunk azért hozta el végül a kisállatot, mert a sok eső miatt félő volt, hogy megfázik és
a vasúti közlekedéstől is féltette. A fiókát néhány napos otthoni gondozás után egy másik vörös vércse fészekbe helyezték, ahol az örökbefogadás sikeres volt. A nyár eleji időszakra jellemző, hogy a fiókák elkezdenek kirepülni, vagy egyéb okból elhagyják a fészket.

Kifejezetten a baglyokra jellemző, hogy még pelyhes korukban elbujkálnak a fák ágai közt vagy az épületeken. Ha csak lehetséges, ezeket a kismadarakat igyekszünk ott helyben elhelyezni biztonságos helyre, ahol a szülőket be tudják majd hang alapján hívni. Így eredeti környezetükben tudják a felnőtt kort elérni. Ezúton is köszönjük az együttműködők segítségét!” – emelik ki a hírlevélben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában