Társasozzunk nyaralás alatt!

2023.08.08. 11:30

Olyan játékot vigyünk magunkkal, amely kis helyet foglal és könnyű

Ha nyaralni vagy hosszú hétvégére megyünk, és nyugodt időtöltésre vágyunk, akkor mindenképp érdemes egy könyvet magunkkal vinni, viszont, ha egy kis nevetésre, játékos programra vágyunk, akkor mindenképp érdemes a bőröndbe tenni kártya-, kocka- vagy társasjátékokat.

Czeczon Enikő

Ha nyaralás alatt tervben van, hogy egyszer-kétszer olyan laza napokat tartunk, hogy el sem mozdulunk a vízpartról, akkor mindenképp érdemes egy-egy játékot a strandtáskába rejteni, ha egy kicsit feldobnánk a hangulatot. És egy kis játékra ki ne lenne vevő?

A lényeg a komfortosság

Amint mindenképp érdemes megjegyezni, hogy a legjobb, ha kisdobozos társasokat viszünk magunkkal, hiszen ezek hordozása sokkal komfortosabb, mert kis helyen is elférnek. És a másik fontos szempont, hogy ezek a játékok ne legyenek túl bonyolultak. Legyenek könnyen, rövid ideig és a pokrócon, törülközőn is játszhatók. Pont ezért olyan játékokat igyekeztem összeválogatni, amelyek nem csak kicsik, de garantálják a jókedvet is.

Az örök klasszikus

Mivel is kezdhetném, ha nem a szinte minden háztartásban fellelhető magyar kártyával, amivel több játékot is rövid idő alatt lebonyolíthatunk. Ott van például a Piros Papucs, a Körbe szar – sokak Szarozásként, Macskaszarként ismerik –, a Huszonegy vagy éppen a Hatvanhat, ami kissé nehezebb játék, de nincs annál jobb élmény, amikor ebben megvered az ellenfeled.

Mindig mások a szabályok

Talán sokan rájöttek ebből az egy tulajdonságából is, hogy ez az UNO nevezetű kártyajáték. Egyszerűen minden családnak, társaságnak meg vannak a maga szabályai, így néha vitát szokott szülni, hogyha másokkal játszunk, hogy akkor most hogyan is játszunk. De ez egy olyan játék, amivel, ha nagyon jó lapot osztott neked a sors, akkor szivathatod a barátaid a családtagjaid. A plusz négyes lapok a legjobbak, főleg, ha több is van belőle. Hogyha vízparton nyaralunk és éppen egy hatalmas társas gumimatracon lebegünk a vízen, akkor érdemes a vízálló UNO kártyára befizetni.

Az esti iszogatás mellé

Az Igen? egy beszélgetés­indító társasjáték. Különböző könnyed és komoly kérdésekre kell válaszolniuk a játékosoknak igennel vagy nemmel és meg kell tippelniük, hogy vajon a többiek hogyan válaszoltak. Ez a játék nem csak azért jó, mert beszélgetést kezdeményez, hanem fejleszti az empátiát is. Önállóan is játszható ez a társas, de az Igen? És... társasjátékkal jól kiegészíthető és akár tizenketten is játszhatják. És van egy felnőtt verziója is a játéknak, Ohh..Igen? néven.

Egy kis kitalálósdi

Ha szeretjük a barkóbát, akkor a Similo játékok tökéletes választások lehetnek a nyaralásra. Igazából ez egy kooperatív játék, ahol a játékosok a kártyák segítségével igyekeznek beazonosítani egy adott karaktert. Öt kör van arra, hogy a megfelelő kártyát megtalálják a játékosok. Van állatos, mesehősös, mitológiai lényes és történelmi személyiséges Similo is, amelyekből az utóbbi kettő már kicsit nehezebb, főleg ha nem vagyunk jártasak a témákban.

Hasznos tippek

Hogyha olyan játékokat viszünk magunkkal a vízpartra, amelyek kártyákból állnak, akkor mindenképp ajánlott befóliázni őket, valamint ha nem akarunk nagy dobozokat cipelni, akkor érdemes beszerezni simítózáras tasakokat, amelyben könnyen tárolhatók ezek a játékok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában