Nem kell gyalogolni

2023.08.16. 19:15

Újabb megálló épült az utasok kérésére Sikondán

Wald Kata

A lakossági igényekre reagálva újabb megállóhellyel bővült Sikondán a helyi tömegközlekedés - a Vadásztanya forduló közelében új megállót alakított ki az önkormányzat, annak érdekében, hogy ne kelljen a Fürdőig gyalogolni, ha valaki helyközi járattal szeretne Komló felé utazni. A május 1-jén bevezetett új helyi menetrend indulása óta a város gyűjti az utazóközönség észrevételeit - a Sikondán élők szükségesnek érezték az új megálló kiépítését. Kérésük meghallgatásra talált, így már a Vadásztanyánál is megállnak a helyi járatok. Ezen kívül Mecsekjánosi, és Gesztenyés városrészekben is néhány menetrendi változtatás lépett életbe, szintén a utasok igényei szerint.

A május 1-jén gyökeresen megváltozott komlói helyi tömegközlekedéssel kapcsolatban eddig kedvezők a tapasztalatok - a módosítás eredményeként autóbuszjáratokkal átszállásmentesen elérhetővé vált a legtöbb városrész, egyes helyközi járatokon pedig helyi jegyekkel és bérletekkel is lehet utazni. Május óta új vonalakon, teljesen új, a lakossági igényekhez a korábbiaknál jobban igazodó menetrend szerint közlekednek a helyi járatok Komlón, és a díjszabás is megváltozott - például bevezették a zónás bérleteket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!