Várjuk a választ

2023.09.03. 20:00

A város napján sem volt díszesen kivilágítva a TV-torony?

Olvasóink és politikusok is jelezték, hogy pénteken, a város napján sem öltözött díszkivilágításba a pécsi TV-torony. Már korábban is voltak ezzel problémák.

Bóka Máté Ciprián

Forrás: Olvasói fotó

Emlékezetes, hogy 2019. október 23-án komoly felháborodást okozott, hogy nem öltözött nemzeti színekbe a TV-torony, hanem akkor vörösben izzott, 2020-ban pedig kék színre festették fénnyel a létesítményt Péterffy Attila baloldali polgármesterék regnálása alatt. 

Idén március 15-én, a nemzeti ünnepünkön sem öltözött ünnepi díszbe a TV-torony, holott ez csupán 2000 forintos kiadást jelentett volna a polgármesternek. Ezt az összeget a városi vezetők közlése alapján lehetett kiszámolni, akik korábban azt is elárulták, hogy idén az 50. jubileumát ünneplő létesítmény fényfestésének korlátozása csupán szimbolikus. Azt is kiszámoltuk, hogyha 2023-ban az összes, hét elejére eső ünnepet nézzük, akkor is mindössze 20 ezer forintba került volna a díszkivilágítás ezeken a napokon. 

A történtek után pedig nem meglepő, hogy olvasóink és politikusok is jelezték, hogy pénteken, a város napján sem öltözött díszkivilágításba a pécsi TV-torony.

Húsvéti ajándék volt a Bama.hu-tól

A Bama.hu – e sorokat író munkatársának – cikkei nyomán a TV-torony díszvilágítását végül a szocialista városvezetők visszakapcsolták idén tavasszal, pedig a húsvét környékén ennek lehetőségétől is kategorikusan elzárkóztak a baloldaliak a városházán. Ezzel pedig ki is derült, hogy teljes a fejetlenség a városházán még egy ilyen, a város szempontjából szimbolikus ügyben is.

Lábtörést kockáztattak 

Másfél hónappal ezelőtt alig töltöttünk el pár  percet a TV-torony környékén az ott zajló építkezésnél, legalább négy különböző turista, turistacsoport, család kérdezte meg: be lehet-e jutni valahol a toronyba, és vajon  merre vezet oda gyalogút? A turisták ugyanis hevenyészett korlátokkal találták magukat szembe, itt-ott szalagmaradványokkal, tehát egyáltalán nem komolyan elkerített munkaterülettel találkoznak akkor, ha a Pécs egyik nevezetességéhez, a TV-toronyhoz akarnak eljutni. Már ha sikerül megúszniuk komolyabb lábtörés nélkül azt a lépcsőt, amelyet csak úgy otthagytak félkészen a munkások, vagy éppen nem lapítja ki őket a munkaterületen egy lánctalpas gép – tájékoztattuk akkor olvasóinkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!