Népszerű javaslat

2023.09.25. 14:40

Csizmadia létrehozná a Magyar Folklór Házát Pécsen

A magyar államiságon belül elfoglalt helye kötelez bennünket arra, hogy Pécs a magyar kultúra fellegváraként, a kultúra városaként a magyar folklórt is megőrizze. Ennek érdekében a nemzeti oldal létrehozza a Magyar Folklór Házát – jelentette be Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető.

Bóka Máté Ciprián

A frakcióvezető szerint a jelenlegi önkormányzati infrastruktúra feltérképezése után megfelelő helyet tudnak találni a Magyar Folklór Házának. 

– A helyszín a Zsolnay-negyedben is lehet, vagy akár más, az önkormányzathoz tartozó, a városban meglévő, esetlegesen átalakításra, felújításra szoruló épületnek a belakásával ez a kérdés megoldható – tette hozzá Csizmadia Péter. – Ez az egyik része, a másik része pedig a működtetés: az önkormányzatnak abban kell segítséget nyújtani, hogy valóban méltányos módon, kedvezményesen, vagy esetleg térítésmentesen segítse a szervezeteket. Támogató partnerséget, hosszútávú együttműködést biztosító pénzügyi megoldásban is gondolkodunk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!