Beilleszkedtek

2023.09.05. 17:50

Finn, palesztin és ukrán kisdiák is jár a geresdlaki iskolába

Zsigmond József

A kép illusztráció

Fotó: Iryna Inshyna

A geresdlaki általános iskola tanulóinak közel 10 százaléka külföldről érkezett. Mint az iskolaigazgatótól, Schulteisz Balázstól megtudtuk, a Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Geresdlaki Német Nemzetiségi Tagiskolába kilencven diák jár, ebből nyolc külföldi: egy palesztin, egy ukrán menekült és hat finn. 

A geresdlaki iskolába nemcsak geresdlakiak járnak, hanem a környező településről is érkeznek diákok, így Kékesről, Erzsébetről, Marázáról, Fazekasbodáról. 

– Beilleszkedtek a külföldi diákok, az ukrán és a palesztin diák már korában is hozzánk járt, ők már magyarul is jól beszélnek, de a finnek is lassan megtanulják a nyelvünket. Az egyik finn kisdiák érdeklődik a történelem iránt, az első és második világháború fegyvereit betéve tudja 

– mondta el az iskolaigazgató. Mint megtudtuk, a most érkezett öt finn kisgyerek egy geresdlaki finn nagycsaládból érkezett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!