Gratulálunk!

2023.08.23. 15:40

Sokat tettek Geresdlak hírnevéért a díjazottak

Nemzeti ünnepünkkor nemcsak az államalapítást ünnepelték meg tűzijátékkal a geresdlakiak, hanem átadták a Geresdlakért díjat is.

Zsigmond József

Forrás: Habjánecz Tibor hivatalos Facebook-oldala

Idén három személynek ítélte oda az önkormányzati testület a díjat: Schulteisz Balázsnak, Windischmanné Schmidt Tündének és a polgármesternek, Habjánecz Tibornak.

Schulteisz Balázs a helyi iskola igazgatója, a Geresdlaki Német Önkormányzat elnöke a díjat a német nemzetiségért tett munkájáért, Windischmanné Schmidt Tündét a helyi közösségért tett munkájáért díjazták. Úgy tudjuk, a polgármestert már több éve nevezték a díjra, de eddig elhárította a díj átvételét. Habjánecz Tibornak sokat köszönhet a település. Geresdlakot ő tette híressé, ma már nincs ember az országban, aki ne hallotta volna Geresdlak nevét. Az ő ötlete alapján indult el a Gőzgombóc Fesztivál és mára országos hírű lett, de a település számos fejlesztést is a mostani polgármesternek köszönhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!