Beszámoló

2023.09.13. 17:31

Hári: felháborító a „sportlufibiztos" pécsi teljesítménye

Elkészült az MSZP-s Török Ottó, Péterffy Attila baloldali polgármester - újabb egy éves hosszabbítás előtt álló - sportlobbistájának harmadik negyedévi beszámolója. Hári József fideszes képviselő, a népjóléti és sportbizottság tagja felháborítónak értékelte a „sportlufibiztos" legújabb produktumát.

Balikó Gergely

A pécsi városháza honlapjára a napokban felkerült hat és fél oldalas beszámoló is ugyanarra a sémára készült, mint az előző két negyedévet tárgyaló – kezdte a nemzeti oldal politikusa. Hári József szomorúnak nevezte, hogy második és harmadik negyedéves beszámoló „gyakorlatilag egy és ugyanaz”, utóbbit csupán egy-egy mondattal bővítette ki Török Ottó.

Felesleges milliós pénzkidobás

– Számomra katasztrófa, hogy havi egymillió forint plusz mindenféle járulékért ezért valakinek fizessenek – hangsúlyozta, majd arra is utalt, hogy Gyurcsány Ferenc egykori államtitkárától, az egyik fővárosi kerület szocialista polgármesterjelöltjétől az év eleje óta hasonló beszámolókat látni.
A dokumentum tartalmi részére térve Hári József jelezte, hogy Török Ottó olyan fejleményeket is a maga sikereként mutat be, amiket nem lehet az ő munkájának tekinteni.

A beruházásokból nem lett semmi

Mint ismert, Török Ottót egyébként például a polgármesteri ígéretek ellenére az idei ciklusban nemhogy megépülő, de a kivitelezéssel még el sem induló akvapark-projekt levezénylésével bízták meg. Hári korábban lapunk hasábjain megjelent szavai szerint viszont ezen leginkább a Pécsi Városfejlesztési NZrt. és a Pécsi Sport NZrt. dolgozott. A beruházásból tehát nem lett semmi, ahogyan sem a futballstadion, sem a tanuszoda, sem a fedett jégpálya nem lett meg Pécsen, pedig ezek is Török munkájához tartoztak. Hári József korábban megjegyezte azt is, hogy a polgármesteri biztos a Hullámfürdő 100 millió forintos kormányzati támogatását, a Tour de Hongrie-val kapcsolatos lobbit is magáénak tartja, pedig ez nem így van, hiszen mindkettő egészen más szinteken dőlt el, és nem Török Ottónak köszönhető.

Mérhetetlen nagy luxust jelent

A Fideszes politikus most a következőre hívta fel lapunk figyelmét: a beszámoló új elemeként Török Ottó azt is saját eredményének tekinti, hogy Pécs az Aktív Magyarország programban a PSN Zrt.-n keresztül pályázva csaknem 40 millió forintot nyert egy futókör kialakítására.

Hári József egyúttal „mérhetetlen nagy luxusnak” minősítette, hogy Péterffy Attila polgármester újabb egy évvel szeretné meghosszabbítani a lobbista megbízatását. A fideszes képviselő szavai szerint visszás és furcsa helyzetet teremt, hogy évente 15-17 millió forinttal jutalmazza meg a város a biztost gyakorlatilag „a semmiért”.

Pécsi szakember kellett volna

A Fidesz képviselője erről rögzítette: Pécsnek van sportért felelős alpolgármestere, van sport és népjóléti bizottsága sporttal foglalkozó jobbikos elnökkel, illetve itt a PSN Zrt. vezérigazgatója is, aki a többi között a városi sportiskoláért felel. Melléjük idehozni Budapestről egy lobbistát, aki nem csinál semmit, szerintem felháborító 

– mutatott rá Hári József, aki szerint, ha már mindenképpen lobbistát akarnak alkalmazni, akkor érdemes lett volna pécsi szakemberben gondolkodni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!