Lehet csatlakozni

2023.09.21. 21:00

Mohácson is a bringásoké a belváros pénteken: hagyjuk otthon az autókat!

Idén is csatlakozott Mohács az Autómentes Nap programjaihoz. Pénteken reggel lezárják a Széchenyi teret, amit csak a gyalogosok és a biciklisek használhatnak.

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

Illusztráció

Az egyre növekvő járműforgalom miatti környezeti, baleseti és városképi problémákra kívánja felhívni az Autómentes Nap, amit pénteken rendeznek világszerte.
A program legfontosabb üzenete, hogy autók helyett gyalog, biciklivel vagy a közösségi közlekedési eszközökkel járjanak munkába, iskolába és ügyeiket intézni a települések lakói.
Ugyan a mohácsiak jelentős része már most is naponta kerékpározik, de persze városunkban is vannak, akik kirobbanthatatlanok az autóikból. Elsősorban őket kívánják megszólítani azzal, hogy Mohács idén is csatlakozott a rendezvényhez. 

Pénteken délelőtt várják az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt.

A nap folyamán ingyenes kerékpár-gravírozási lehetőség várja a városlakókat a
rendőrség jóvoltából.

A gyerekeket reggel nyolctól bemelegítő gimnasztikával, az általános iskolásokat kerékpáros akadálypályával, KRESZ-kvízzel várják, a kisebbek számára lesz ovis KRESZ és ovitorna is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!