Pécsi Jótékony Nőegylet

2023.09.23. 14:00

Ruhavásárlással támogathatjuk a gyerekek ebédjét

Második alkalommal rendezi meg idén szeptember 30-án a Pécsi Jótékony Nőegylet a jótékonysági gardróbvásárt, amellyel ezúttal is a rászoruló családokat szeretnék támogatni a gyerekek ebédbefizetéseivel.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Laufer László

Földényi Gabriella, a Pécsi Jótékony Nőegylet elnöke elmondta, a tavaly életre hívott rendezvény nagyon sikeres volt, összesen ötmillió forint gyűlt össze, mellyel a ruhát felajánlók és a ruhadarabokat vásárlók a szervezet legrégebbi jótékonysági akcióját, a „Nekem nincs ebédem” programot támogatták.

– Állandóan kell igazodni, megújulni, hogy hogyan gyűjtünk adományt, és ez a gardróbvásár egy olyan új módja volt a teljes városi polgárság megszólításának, amely példátlan sikert hozott. Döntően a hölgyekhez jutott el a mi hívó szavunk, de urak is lelkesen vásároltak, tőlük is sok adományt kaptunk. Büszkék lehetünk magára az ötletre is, mely Török Bettina tagtársunkhoz kötődik, és arra is, hogy a kedvezményezettjei ennek az adományozásának azok a pécsi gyerekek voltak, akiknek a „Nekem nincs ebédem” programunkban az iskolai étkezésüket fizetjük – mondta a Nőegylet elnöke.

Hozzátette, idén is nagy várakozással szervezik az eseményt. A ruhagyűjtés szeptember elsejétől indult, az adományozók két helyszínen, a Palatinus Boutique Hotel recepcióján, valamint a Dudás-Hajas Szalonban adhatják le a ruhákat, magára a vásárra pedig szeptember 30-án, 10-től 18 óráig a Nádor Galériában kerül sor.

A már 26 éves Pécsi Jótékony Nőegylet a „Nekem nincs ebédem” programja keretében minden tanévben 100–130 gyerek ebédbefizetését vállalja, ezzel segítve a családokat. Emellett további három támogatói programjuk van. Segítséget nyújtanak a krízishelyzetbe került családoknak, támogatják a tehetséggondozást, illetve újszülöttbaba-csomagokat juttatnak el a rászorulókhoz olyan tárgyakkal, termékekkel, amelyekre valóban szüksége van a családnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!