A fehér trikó az örök népszerű

2023.10.08. 07:00

Az ezüst felrobbantotta a kifutókat, és újra divat a csípőnadrág

Néha nehéz nyomon követni a legújabb trendeket, ezért gyakran ragaszkodunk azokhoz, amelyeket már mondjuk az előző évben megszoktunk. Szerencse, hogy sok divat jelenség több esztendőn keresztül is megállja a helyét, de a divat szerelmesei mindig tisztában vannak az aktualitásokkal is.

Czeczon Enikő

Most, hogy már erőteljesen benne vagyunk az őszben, összeállítottunk egy rövid áttekintést ezen évszak divatjával kapcsolatban. Ebben volt segítségünkre Nagy Izabella stílustanácsadó. A témában először azokat a darabokat érintettük, amelyek idén is maradnak.

– Viccesen hangzik, de ami marad, és tavaly vált népszerűvé, az a fehér trikó. De tényleg ez a sima, egyszerű, ujjatlan top 

– mondta nevetve Nagy Izabella. – Egy külön posztot is írtam róla a közösségi oldalamra. De, ami még marad idén a divatban, az a mellények.

A kötött felsők, ruhák örök klasszikusnak számítanak, így nem meglepő, hogy a hölgyek körében ez továbbra is hódít, valamint szintén ebbe az örök kategóriába tartoznak a ballonkabátok és a bőrkabátok. De, ami 2022-ben jelent meg, és még idén is népszerű lesz, az a rövidített blézer.

– Abszolút új divat a tunikaszerű felsők, főleg a hosszúak, amelyek a magas hölgyeknek igen jól tudnak állni. Viszont van egy olyan viselet, amely régen már divat volt és most újra visszatért, sajnos. Ezek pedig a csípőnadrágok. Ez a darab nagyon kevés nőnek áll jól, főként a vékony, magas, nagyon hosszú lábú személyeknek ajánlott. A magyar nők többsége rövid lábú, és nem fogunk jól kinézni benne, ha ilyet viselünk – tájékoztatott minket a stílustanácsadó.

Már a nyári divat során is felmerült a cargo – oldalzsebes – nadrágok népszerűsége, ami ősszel még inkább népszerű lesz, főleg, hogyha egyfajta stílustöréssel viseljük, például elegáns felsővel – selyem és szatén anyagú –, vagy blézerrel.

– A fiatalok körében divatba jött a kapucnis felsők viselése, de ez is eleganciával lesz megspékelve. Például egy blézert vesznek a pulcsi felé – mondta Nagy Izabella. – Ha már a blézereknél járunk, akkor egyre kevesebbet látjuk az oversize, azaz a túlméretezett fajtákat, amire nagyon sokan beruháztak. Most azonban, a klasszikus, szép szabású, nem hosszú, nem rövid blézerek is előtérbe kerülnek. Ha egy ilyenbe beruházunk, akkor ez úgy húsz évig biztos, hogy a gardróbunk egyik ékköve lesz.

Szintén beszéltünk már nyáron arról, hogy a hosszú farmerszoknyák ismét megjelentek a boltokban. Ez a darab az őszi időszakban bakanccsal, balerina cipővel, hosszú szárú csizmával is viselhető. Ha már farmerszoknya, akkor meg kell említeni itt, hogy a farmer-farmerral is nagy népszerűségnek örvend idén.

– Ami még nagy divat lesz az a vállat szabadon hagyó pulóverek és felsők, ami a legtöbb korosztálybeli nőnek jól áll, még az idősebbeknek is, mert azon a testrészen lévő bőr ereszkedik meg a leglassabban. És amit mindenképp kiemelnék még az a háromdimenziós ruhák. Különlegességük, hogy valami " kiáll" rajtuk, lehet ez virág, rojtok, vagy egyéb minta. – hangsúlyozta a tanácsadó.

A színekre is kitértünk a beszélgetés során, és megtudtuk, hogy az ezüst felrobbantotta az őszi kifutókat, és már a boltokban is ott van ennek a színnek az árnyalatai. Emellett nagy divatja lesz a pirosnak, ami jól kombinálható az ezüsttel.

– A színek között divat lesz a tengerészkék még, illetve, amitől sokan ki fognak futni a világból, az a sárga. Ez egy különleges szín, amiben az a legjobb, hogy mindenkinek meg van saját sárgája, csak meg kell találni – mondta Nagy Izabella.

A kiegészítők terén a nagy és merész ékszerek fognak dominálni, de csak minimálban érdemes őket viselni. A táskák terén a szőrös anyagúak népszerűek lesznek most is, de Nagy Izabella szerint ezek nem maradnak meg hosszútávon. A fejfedők estében a svájci sapkák, a cowboy-, a fedora- és a vadászkalapok örvendenek népszerűségnek idén ősszel.

Beszélgetésünk végén még szót ejtettünk a körömdivatról is, ami sok esetben egy fontos kiegészítője szettünknek. Ezzel kapcsolatban így mesélt Nagy Izabella:

– A legújabb, kifutókon is megjelenő divat a mattgomba köröm, ami azt jelenti, hogy a barna szín különböző árnyalatai díszítik ujjaink. De ugyanígy a már említett, most divatos színek is tökéletes választások lehetnek körmeinkre. Azok számára pedig, akiknek nem kedvencük a körömlakkozás, azoknak a núd körmök ajánlottak, tehát épp, hogy valami kis rózsaszín vagy köröm színű árnyalat kerül felfestésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!