Legyen elszámoltatható!

2023.10.19. 12:00

Az üvegzseb tiszta viszonyokat hozna Vasason, Hirden és Somogyban is

A városhoz tartozó Vasas, Somogy és Hird településrészeken a részönkormányzatok visszaállításával, azok költségvetésének visszaadásával helyben és átlátható módon dönthetnének az ott élők a számukra fontos ügyekben – derült ki Berényi Zoltán csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Bóka Máté Ciprián

A városrészek önkormányzati képviselője szerint a Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető által hétfőn bejelentett üvegzseb rendelet bevezetése hozzájárulna a három településrész tiszta és átlátható gazdálkodásához is. 

– A valamikor a részönkormányzati testületek önálló döntéshozatali jogkörrel és önálló költségvetéssel rendelkeztek, ezzel biztosítva a helyben megválasztott településrészi képviselőkkel az átláthatóságot, ami a közvetlen számonkérhetőséget és elszámolhatóságot magával hozta

 – mondta. – Sajnos 2019 óta ezt nem tapasztaljuk, hiszen Péterfy Attila polgármester által vezette önkormányzat még egyszerű adatokat sem hajlandó kiadni, például a kulturális civil szervezetek egyesületek támogatása kapcsán is szinte közérdekű adatigényléssel kellett ezt elérnem képviselőként. 

Hozzátette: már régóta igyekszik elérni a polgármesternél, hogy állítsák vissza ezeknek a testületeknek a működtetését, azonban sem a városvezető, sem Pécs más területén a még megmaradt településrészi testületének szocialista elnöke – aki egyben városházi képviselő is – ebben nem volt partner, inkább "megoldják okosba a támogatásokat".  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!