Felajánlásokból pótolták

2023.10.31. 15:40

Ellopták a tökeiket, de a helyiek nem hagyták annyiban

Tóth Viktória

A Szederkényi Német Önkormányzat idén is elkészített egy hangulatos, őszköszöntő dekorációt a falu elejére, faragott tökökkel, virágokkal. Ám nem tartott sokáig az öröm, néhány nappal később valakik ellopták a tököket a dekorációból. Hasonló eset már korábban is történt a településen, néhány éve egy Szűz Mária babát loptak el az adventi díszítésből. Ulbert Renáta alpolgármester, a Szederkényi Német Önkormányzat elnöke elmondta, hogy nagyon csalódottak lettek, ugyanis azért készítették a dekorációt, hogy örömet szerezzenek ezzel mindenkinek.

Ám sajnálkozás helyett most támadt egy ötletük. Felhívást intéztek a község lakói felé, miszerint szívesen fogadják a halloween tök felajánlásokat. Nem telt el sok idő, és meg is jelentek az első tökök a kompozíciónál. Már aznap este vitt tököt egy négy gyermekes család, majd folyamatosan telt meg a terület, jelenleg körülbelül 30-40 tök díszíti a kompozíciót.

– Vittek sima tököt is, kifaragottat is, vannak akik odamennek esténként, és bekapcsolják a tökökben a kis elektromos mécseseket. Jó kis mozgalom kerekedett az egészből

 – fogalmazott Ulbert Renáta. A Szederkényi Német Önkormányzat és a közreműködők nem is lehetnének boldogabbak, sikerült megmutatniuk, mire képes a közösség ereje.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!